Foto: Kadrs no video

Turcijā ieslodzījumā atrodas 10 000 cilvēku, kas saistīti ar džihādistu grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts"), sestdien Minhenes drošības konferencē paziņoja Turcijas premjerministrs Binali Jildirims.

Viņa nosauktais skaitlis tomēr neatbilst Turcijas tieslietu ministra Abdulhamita Gila teiktajam, ka ieslodzījumā atrodas 1354 šādi cilvēki.

Nav zināms, cik daudziem izvirzītas apsūdzības, sākta to tiesāšana vai jau notiesāti.

"Mēs bloķējām 5800 ārvalstu kaujinieku centienus šķērsot mūsu robežas, nosūtījām viņus atpakaļ. Kā jums šķiet, no kurienes viņi nāk? Viņi nāk no Eiropas valstīm," paziņoja Jildirims.

Turcija ilgi saņēmusi pārmetumus par nepietiekamu kontroli uz robežas ar Sīriju, uz kurieni devušies daudzi ārvalstu kaujinieki, bet pēdējos gados ir sākusi to pastiprināt.

"Vēl 4000 tika liegta iebraukšana Turcijā," piebilda ministrs.

Pēc 2016. gada jūlijā notikušā neveiksmīgā valsts apvērsuma Turcijā joprojām ieslodzīti apmēram 38 000 cilvēku, kas tiek apsūdzēti par saistību ar puča organizētājiem. Vēl apmēram 10 000 ieslodzīti par saitēm ar kurdu kaujiniekiem.

Turcijas privātā ziņu aģentūra "Dogan" sestdien vēstīja, ka Stambulā uz aizdomu pamata par saistību ar "Daesh" aizturēti 22 cilvēki, tostarp 14 ārvalstu pilsoņi.

Turcijas mediji iepriekš vēstījuši, ka aizturētie ārvalstnieki bieži tiek sūtīti atpakaļ uz izcelsmes valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!