Foto: AFP/Scanpix

Turcija ceturtdien izsauca Krievijas vēstnieku saistībā ar medijos publicētajiem attēliem, kuros uz Krievijas karakuģa, kad tas atradies Turcijas Bosfora šaurumā, redzams karavīrs, kurš demonstratīvi uz pleca tur raķešu palaišanas iekārtu.

Krievijas vēstnieks Andrejs Karlovs tika izsaukts uz Turcijas Ārlietu ministriju saistībā ar Turcijas medijos publicētajiem attēliem, aģentūrai AFP pavēstīja kāda amatpersona.

Turcijas telekanāls NTV vēstīja, ka attēlos redzams Krievijas karavīrs ar notēmētu raķešmetāju uz karakuģa "Cezar Kuņikov" brīdī, kad tas atradās Bosfora šaurumā.

Turcijas ārlietu ministrs Mevluts Čavušolu pirmdien aicināja Krieviju izbeigt "provokācijas", piebilstot, ka Turcija jau ir spērusi nepieciešamos soļus, lai atbildētu uz incidentu, gan nesniedzot sīkākus paskaidrojumus.

"Kuģa iziešana [cauri Bosforam] šādā veidā nepārprotami bija provokācija. Tas ir jāizbeidz," viņš sacīja televīzijai "Kanal 24".

"Es ceru, ka tas ir atsevišķs incidents, tā nav pareizā pieeja," teica ministrs.

NTV ziņoja, ka šis Krievijas Melnās jūras flotes kuģis šķērsoja Bosfora šaurumu svētdienas rītā. Citi mediji vēstīja, ka incidents ir noticis piektdien.

Abu valstu attiecības ir būtiski pasliktinājušās, kopš Turcijas iznīcinātāji 24. novembrī pie Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumbvedēju. Turcija ir paziņojusi, ka Krievijas lidmašīna pārkāpusi tās gaisa telpu, bet Krievija to noliedz. Turcija ir atteikusies atvainoties par notikušo.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir parakstījis dekrētu par ekonomisko sankciju noteikšanu pret Turciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!