Foto: AP/Scanpix/LETA

Turcijas Ārlietu ministrija izsaukusi Saūda Arābijas vēstnieku Ankarā, lai pieprasītu Rijādas "pilnīgu sadarbību" izmeklēšanā par Saūda Arābijas žurnālista disidenta Džamala Hašogi pazušanu.

59 gadus vecais Hašogi, Saūda Arābijas varas iestāžu kritiķis, kas strādājis laikrakstam "The Washington Post", nav redzēts kopš 2. oktobra, kad viņš iegāja Saūda Arābijas konsulātā Stambulā (attēlā), lai izņemtu dokumentus, kas viņam bija vajadzīgi laulībām ar Turcijas pilsoni.

Turcijas amatpersonas atklāja, ka Saūda Arābijas vēstnieks svētdien ministrijā ticies ar Turcijas ārlietu ministra vietnieku. Turcijas privātais telekanāls NTV ziņoja, ka Ankara pieprasījusi atļaut Turcijas izmeklētājiem pārmeklēt Saūda Arābijas konsulāta ēku.

Turcijas amatpersonas uzskata, ka Hašogi ir nogalināts konsulāta ēkā un viņa līķis pēc tam no turienes aizvākts. Saūda Arābijas amatpersonas šīs apsūdzības kategoriski noliedz.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paziņojis, ka gaida oficiālās izmeklēšanas rezultātus un ziņos par tiem.

Hašogi gan arābu valstu, gan Rietumu presē kritizējis Saūda Arābijas kroņprinča Mohammeda bin Salmana politiku un Rijādas iejaukšanos Jemenas karā. Pērn viņš pameta savu valsti, baidoties no iespējamā aresta, un apmetās Amerikas Savienotajās Valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!