Foto: AFP/Scanpix
Pēc neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma Turcijā no visiem diplomātiem, kas tika atsaukti atpakaļ uz Ankaru, 32 joprojām nav ieradušies, piektdien paziņojis Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušolu.

"32 no 208 diplomātiem, ko Turcija atsauca, neatgriezās," preses konferencē, stāvot blakus Irānas kolēģim, sacīja Čavušolu.

Viņš atklāja, ka, spriežot pēc Ankaras rīcībā esošās informācijas, vairāki no diplomātiem aizbēguši uz citām valstīm.

Čavušolu sacīja, ka divas amatpersonas, kas strādājušas Bangladešā, aizbēgušas uz ASV, bet viens darbinieks atgriezies Turcijā.

Citas amatpersonas savukārt lūgušas Ankarai atļauju palikt valstīs, kurās strādā, un dažiem šāda atļauja dota.

Ministrs arī apstiprināja, ka Savienotajās Valstīs pazudis Turcijas kontradmirālis.

Mustafa Zeki Ūrlu, kurš strādāja NATO bāzē Virdžīnijā, tika atstādināts no dienesta armijā par saistību ar neveiksmīgo puču un ir lūdzis patvērumu ASV, liecina aģentūras "Anadolu" ziņotais.

Jau vēstīts, ka 15. un 16. jūlijā Turcijā notika militārā apvērsuma mēģinājums, kas gan cieta neveiksmi. Kaut arī puča gaitā dumpinieki Ankarā, Stambulā un citās pilsētās sagrāba vairākus stratēģiski svarīgus objektus, varu valstī izdevās noturēt līdzšinējam prezidentam un valdībai.

Par apvērsuma organizēšanu Turcijas varasiestādes apsūdz ASV dzīvojošo turku garīdznieku Fetullu Gilenu, kurš savu saistību ar puču kategoriski noliedz.

Pēc neveiksmīgā puča Turcijas armijā un valsts iestādēs tika sāktas "tīrīšanas", kas vēl arvien turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!