Foto: Shutterstock
Turcijas prezidents Radžeps Tajips Erdogans līdz 30 dienām pagarinājis pieļaujamo periodu, līdz kuram aizdomās turamos var aizturēt bez apsūdzību izvirzīšanas, atsaucoties uz valdības paziņojumu, sestdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Iepriekš cilvēkus, kuriem nav izvirzītas apsūdzības, varēja aizturēt vien četras dienas.

Tāpat paziņojumā rīkots slēgt vairāk nekā 1000 privāto mācību iestāžu un vairāk nekā 1200 asociāciju.

Lēmums seko nedēļu pēc tam, kad Turcijā izgāzās militāristu apvērsums, pēc kā Erdogans valstī ieviesa ārkārtas stāvokli uz trīs mēnešiem.

Turcijas prezidents norādīja, ka ārkārtas stāvokļa ieviešana ļaus varas iestādēm veiksmīgāk likvidēt puča mēģinājuma sekas, kā arī atjaunot stabilitāti valstī.

Līdz šim vairāk nekā 60 000 valsts iestādēs strādājošo darbinieku ir atlaisti vai atbrīvoti no amata, raksta BBC. Vairāk nekā pusi no šī skaita veido Izglītības ministrijas darbinieki, skolotāji, kā arī universitāšu mācībspēks.

Ziņots, ka 15. jūlijā notikušā apvērsuma mēģinājuma laikā miruši vairāk nekā 290 cilvēki, bet aptuveni 1400 ievainoti. Pučisti izmantoja tankus, kaujas helikopterus un pat iznīcinātājus, uzbruka parlamentam un pretizlūkošanas dienesta centrālajai ēkai, kā arī centās bloķēt valsts lielāko lidostu un tiltu pār Bosfora šaurumu Stambulā.

Apvērsums gan izgāzās, jo daļa armijas, augsti stāvošu politiķu, kā arī sabiedrības nostājās prezidenta pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!