Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas policija otrdien aizturējusi divus kreisos ekstrēmistus, kuri plānojuši uzbrukumu Turcijai, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press" (AP).

Policijas ziņojumā teikts, ka aizturētie vīrieši ir DHKP-C (Revolucionārā tautas atbrīvošanās armija-fronte) biedri.

Tāpat ziņu aģentūra AP informē, ka viens no aizturētajiem vīriešiem ir bijis meklēšanā par 1996. gadā izdarītu uzņēmēja slepkavību Stambulā.

Policija abiem vīriešiem konfiscējusi ieročus un sprāgstvielas.

Abi vīrieši arestēti Turcijas pilsētā Soke, netālu no Egejas jūras piekrastes. Tiek uzskatīts, ka abi vīrieši Turcijā ieradušies nelegāli, iespējams, caur kādu no Grieķijas salām, vēsta AP.

Jau vēstīts, ka DHKP-C izvērsusi bruņotu cīņu pret Turcijas valsti kopš 1976. gada, un par teroristisku organizāciju to uzskata ne tikai Ankara, bet arī Eiropas Savienība (ES) un ASV.

Turcijas varasiestādes uzskata, ka grupējuma locekļi noslepkavojuši desmitiem cilvēku, tostarp divus atvaļinātus ģenerāļus, bijušo tieslietu ministru un kādu ietekmīgu uzņēmēju.

DHKP-C tiek apsūdzēta par spridzinātāju pašnāvnieku vervēšanu lielpilsētu graustu rajonos, un, kopš 1998. gada, grupējums aizliegts arī Vācijā, kur dzīvo trīs miljonus liela turku minoritāte.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!