Foto: AP/Scanpix

Turcijas varas iestādes pirmdien Erzurumas lidostā pārbaudījušas Armēnijas lidmašīnu, kas bija ceļā no Erevānas uz Sīrijas pilsētu Alepo. Lidmašīnai pēc pārbaudes atļauts doties tālāk, vēsta aģentūra ”RIA Novosti”.

Turcija atļāva Armēnijas lidmašīnai ar humānās palīdzības kravu lidot cauri savai gaisa telpai ar noteikumu, ka krava tiks pārbaudīta. Armēnijas puse par to bijusi savlaicīgi informēta.

Lidmašīnas nosēšanās bijusi "tehniska", norāda Turcija amatpersonas. Pilots pats brīvprātīgi piezemējies Erzurumas lidostā.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka Turcijas un Sīrijas attiecības nopietni sarežģījās, kad Turcijas gaisa spēku iznīcinātāji trešdien piespieda Sīrijas nacionālās aviokompānijas "Syrian Arab Airlines" Maskavas-Damaskas reisa pasažieru lidmašīnu nolaisties Ankarā aizdomīgas kravas dēļ un šī krava tika konfiscēta, bet lidmašīnai vēlāk ļāva turpināt ceļu.

Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdoans ceturtdien pavēstīja, ka  lidmašīna vedusi militāro aprīkojumu un munīciju, un kravas saņēmējs bijis Sīrijas Aizsardzības ministrija.

Savukārt Krievija piektdien paziņoja, ka lidmašīnā atradies aprīkojums radiolokācijas stacijām un, lai gan tas esot dubultas lietojamības, tas neesot nekas aizliegts.

Krievija ir viena no nedaudzajām Sīrijas sabiedrotajām, kas saglabājusi tuvas attiecības ar Damasku pēc nemieru sākuma pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu pērn martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!