Foto: AFP/Scanpix

Turcijas policija piektdien Ataturka lidostā, Stambulā, aizturējusi opozīcijas laikraksta "Cumhuriyet" valdes priekšsēdētāju Akinu Atalaju, atsaucoties uz avīzes paziņojumu vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Atalajs aizturēts lidostā uzreiz pēc atgriešanās no Vācijas.

Aizturēšana notikusi neilgi pēc tam, kad tika arestēti deviņi izdevuma redaktori un žurnālisti. Aresti veikti, jo varasiestādes izmeklē avīzes iespējamo saistību ar 15. jūlijā notikušo apvērsuma mēģinājumu.

Kopš apvērsuma mēģinājuma no darba atbrīvoti vairāk nekā 110 000 tiesnešu, skolotāju, policistu un citu ierēdņu un vairāk nekā 36 000 arestēti. Tā kā pēc apvērsuma mēģinājuma Turcijā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, likumsargi aizdomās turamos var aizturēt līdz pat 30 dienām. Pēc tam tiesai jālemj, vai izsniegt aresta orderi.

Kopumā kopš jūlija Turcijā slēgti vairāk nekā 130 dažādi mediji.

Iepriekšējais "Cumhuriyet" redaktors Džans Dindars pērn nokļuva cietumā par valsts noslēpumu publicēšanu, taču pēcāk tika atbrīvots, un nu dzīvo ārzemēs, lai izvairītos no atkārtota aresta, jo maijā Turcijas tiesa viņam piesprieda piecu gadu un desmit mēnešu cietumsodu.

Jau ziņots, ka Stambulas tiesa lēmusi paturēt apcietinājumā deviņus "Cumhuriyet" darbiniekus, tostarp galveno redaktoru Muratu Sabundžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!