Foto: EPA-AFI

Sīrijas pasažieru lidmašīnā, kas lidojusi no Maskavas un kas piespiedu kārta nosēdināta Turcijas pilsētā Ankarā, atradies Krievijā ražots militārais aprīkojums un munīcija, kas bija paredzēta Sīrijas Aizsardzības ministrijai, ceturtdien pavēstīja Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans, vēsta ārvalstu mediji.

Turcijas premjers atzīmējis, ka kravas sūtītāja ir kāda Krievijas organizācija. Erdogans gan neatklāja nedz šīs organizācijas nosaukumu, nedz arī detalizētu kravas sastāvu.

"Pasažieru lidmašīna nevar pārvadāt munīciju un aizsardzības līdzekļus," sacījis Turcijas valdības vadītājs, piebilstot, ka "diemžēl šāds aprīkojums bijis uz lidmašīnas klāja".

Jau vēstīts, ka Turcijas gaisa spēki trešdien piespieda Sīrijas pasažieru lidmašīnu nolaisties aizdomīgas kravas dēļ, un šī krava tika konfiscēta, bet lidmašīnai vēlāk ļāva turpināt ceļu.

Lidmašīnā, kas varēja uzņemt līdz 180 pasažieru, bija tikai 35 pasažieri un divi apkalpes locekļi. 17 no pasažieriem bija Krievijas pilsoņi. Sīrijas Ārlietu ministrija oficiāli pieprasījusi atdot konfiscēto kravu.

Sīrijā kopš 2011. gada turpinās bruņota režīmu spēku un nemiernieku cīņa. Starptautiskā sabiedrība un organizācijas jau ilgstoši mēģina pārtraukt vardarbību valsti, kurā bojā gājuši jau vairāk nekā 30 000 cilvēku. Eiropas Savienība, ASV un citas valstis ir ieviesušas sankcijas pret Sīriju, tai skaitā ieroču ievešanas embargo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!