Turcijas prezidents Abdulla Gils svētdien paziņojis, ka valdība drīzumā atcels tvitera aizliegumu, kas izpelnījies asu nosodījumu gan pašā Turcijā, gan ārvalstīs.

Gils paziņoja, ka nav "tiesiski iespējams slēgt internetu un tādas platformas" kā tviteris.

Jau vēstīts, ka Turcijā piektdien tika bloķēta lietotāju piekļuve tviterim. Tas tika izdarīts dažas stundas pēc premjerministra Redžepa Tajipa Erdogana solījuma "izskaust tviteri".

"Tā, protams, ir nepatīkama situācija tādai attīstītai valstij kā Turcija, kurai ir svars reģionā un kura ved sarunas ar Eiropas Savienību," norādīja prezidents, piebilstot, ka tādēļ šī lieta drīz tiks atrisināta.

Gils arī apstiprināja, ka ASV bāzētā sociālo mediju kompānija ir nolīgusi advokātu Turcijā, lai vestu sarunas ar varasiestādēm.

Prezidents, kurš pats bieži lieto sociālos medijus, nosodījis valdības lēmumu bloķēta lietotāju piekļuve tviterim.

Valdības amatpersonas skaidroja, ka piekļuve nobloķēta, jo pakalpojuma sniedzējs ignorējis "simtiem tiesas rīkojumu" aizvākt vairākas saites, kas atzītas par pretlikumīgām.

Tomēr valdības kritiķi uzskata, ka tas ir mēģinājums apklusināt korupcijas skandālu, kas metis tumšu ēnu pār Erdoganu un viņa tuvākajām aprindām.

Pēdējo nedēļu laikā skandāls tikai pieņēmies spēkā, tīmeklī parādoties it kā noklausītu sarunu audioierakstiem, kas liecina, ka ar korupciju tieši saistīts ir arī pats Erdogans.

Erdogana nometne materiālu nopludināšanā vaino trimdā ASV dzīvojošo musulmaņu garīdznieku Fetullu Gilenu, kurš no Erdogana sabiedrotā kļuvis par ienaidnieku. Gilens bauda cieņu savu sekotāju vidū, no kuriem daudzi strādā valsts institūcijās.

Gilens kategoriski noliedz, ka būtu visā tajā iesaistīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!