Foto: AP/Scanpix
Tiesa Turcijā ir izvirzījusi apsūdzības 14 cilvēkiem saistībā ar pagājušonedēļ sarīkoto spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukumu valsts galvaspilsētā Ankarā, pirmdien ziņoja valsts informācijas aģentūra "Anadolu".

Tiesa arī nolēma apsūdzētos paturēt apcietinājumā līdz prāvai. Septiņi cilvēki tika atbrīvoti bez apsūdzību izvirzīšanas.

14 apsūdzētie tiek turēti aizdomās par teroristu organizācijas atbalstīšanu, oficiālu dokumentu viltošanu un krāpniecību.

Vēl nav zināms, kāda bijusi viņu loma 17. februārī notikušajā teroraktā, kas tika sarīkots, uzspridzinot automašīnu pie armijas transportlīdzekļu kolonnas Ankaras centrā, un kurā nogalināti 28 cilvēki.

Atbildību par teroraktu ir uzņēmies Turcijā bāzēts kurdu kaujinieku grupējums "Kurdistānas Brīvības piekūni (TAK), kas var būt saistīts ar Turcijā aizliegto separātistu grupējumu Kurdistānas Strādnieku partija (PKK).

Turcijas valdība uzstāj, ka teroraktu ir īstenojis ASV atbalstītais Sīrijas kurdu kaujinieku grupējums "Tautas aizsardzības vienības" (YPG) sadarbībā ar PKK. Turcija aicina ASV izbeigt atbalstu YPG, kas ir svarīgs spēks cīņā pret džihādistu grupējumu "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!