Foto: AFP/Scanpix

Vienā no populārākajiem kūrortiem Mali, kas atrodas netālu no galvaspilsētas Bamako, svētdien noticis džihādistu bruņots uzbrukums, kurā nogalināti divi cilvēki, vēsta BBC.

Tāpat traumas guvuši vēl divi cilvēki.

Tiek ziņots, ka kūrortā ar nosaukumu "Le Campement", kuru esot iecienījuši atpūtnieki no rietumu valstīm, noticis bruņots iebrukums. Džihādistu uzbrucēji esot izdarījuši vairākus šāvienus un sagrābuši ķīlniekus, ziņo izdevums "The Sun".

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) misijas novērotāji šo incidentu nosaukuši par teroraktu. Tiek ziņots, ka vismaz divi cilvēki ir nogalināti.

Vietējie iedzīvotāji arī pamanījuši, ka virs "Le Campement" pacēlušies dūmi. Mali pretterorisma vienības sākušas darbu, lai risinātu šo krīzes situāciju.

Aizsardzības ministrijas pārstāvis Baba Sisē sacīja, ka drošības spēki ir notikumu vietā un veikta pretterorisma operācija. "Situācija tiek kontrolēta," teica Sisē.

Aizsardzības ministrija ziņoja, ka vienam no teroristiem izdevies aizbēgt, kaut arī viņš bijis ievainots. Viņš notikumu vietā atstāja automātisko ieroci un pudeles, kas pildītas ar sprāgstošu vielu.

Aizvadītajā nedēļa ASV Valsts departaments brīdināja, ka Bamako esot pieaugusi bruņotu uzbrukumu iespējamība, tāpēc vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem ieteica izvairīties no vietām ar sliktu apsardzi, kā, piemēram, viesnīcas, restorāni un baznīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!