Foto: EPA/LETA

Rietumvalstu diplomātiskie centieni novērst Krievijas agresiju pret Ukrainu izrādījušies neauglīgi un tur šobrīd norisinās nepieteikts karš, sestdien paziņojis Polijas premjerministrs Donalds Tusks, komentējot notikumu attīstību Slovjanakā un Odesā.

"Tas ir karš. Iespējams, mazliet cita tipa karš, jo nepieteikts. Bet patiesībā mums ir darīšana ar karu," viņš norādījis.

Kā uzskata Polijas valdības vadītājs, cerības uz diplomātisko pūliņu rezultātiem turpina sarukt. "Mēs aizvien vairāk zaudējam cerību, jo tad, kad upuru skaits sniedzas desmitos, kad tiek laisti darbā ieroči un notriekti helikopetri, mēs visi redzam, ka runa ir par bruņotu konfrontāciju, ko rīkojuši nevis demonstranti, bet valsts, šajā gadījumā Krievija," paziņojis Tusks.

Tikmēr Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs izteicies, ka par konflikta upuriem atbildīgas Ukrainas varas iestādes un Kijevas partneri Rietumos. "Tie, kas Kijevas huntu kvalificē kā likumīgu, paši kļūst par Odesas nozieguma līdzdalībniekiem," viņš paziņojis, apgalvodams, ka Krievija un jebkura cita valsts faktiski vairs nekontrolējot situāciju Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!