Foto: Reuters/Scanpix

Mikroblogošanas vietne "Twitter" bloķējusi vairāk nekā 125 000 profilu, kas izplatījuši draudus vai veicinājuši teroraktus, vēsta portāls "Sky News".

Pārsvarā bloķētie profili saistīti ar teroristisko grupējumu "Daesh". Mikroblogošanas vietne izmanto speciālu programmatūru, kas atpazīst profilus, kas izplata draudus vai veicina terorismu. Tomēr, kā norāda sociālā tīkla vadība, vēl joprojām nav izveidots "burvju algoritms", kas identificētu visus ar terorismu saistītos profilus.

Pēdējo astoņu mēnešu laikā "Twitter" ir bloķējis vairāk nekā 125 000 profilu. Kā skaidro portāls, mikroblogošanas vietne uzsākusi cīņu ar šiem lietotājiem pēc tam, kad ASV valdība izdarījusi uz uzņēmumu spiedienu, lai tas aktīvāk iesaistītos cīņā pret teroristiskā grupējuma izplatīto propagandu.

Zināms, ka "Daesh" aktīvi izmanto ne tikai "Twitter", bet arī citus sociālos tīklus, lai piesaistītu grupējumam jaunus dalībniekus un sekotājus no visas pasaules.

Mikroblogošanas vadība nosoda tos, kas izmanto platformu, lai veicinātu terorismu. Tāpat uzņēmuma vadība nākusi klajā ar paziņojumu, kurā norādīts, ka "Twitter" turpinās sadarboties ar dažādām institūcijām un organizācijām, lai rastu risinājumu šai problēmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!