Foto: AP/Scanpix

Ukrainas Drošības dienests (UDD) aizturējis divus vīriešus, kas bijuši pakļauti prokrievisko kaujinieku komandierim, kurš pazīstams ar iesauku "Bess", kā arī ieguvis kārtējos pierādījumus par Krievijas specdienestu darbošanos Ukrainā, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

Abus vīriešus, kuri ir Ukrainas pilsoņi, UDD pretizlūkošanas nodaļas darbinieki aizturēja 4. jūlijā Harkovas apgabalā, teikts UDD paziņojumā.

"Viņi Krievijas Federācijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes izlūkošanas - diversiju grupas sastāvā, Igora Bezlera ar iesauku "Bess" pakļautībā, sagrāba valsts varas un Ukrainas tiesībsargājošo iestāžu administratīvās ēkas, ņēma ķīlniekus un veica kaujas darbības pret Ukrainas karavīriem," teikts UDD paziņojumā.

Paši aizturētie liecinājuši, ka viņu grupu izveidojuši Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvji, Kaujinieki izgājuši speciālu apmācību Krievijas specdienestu vadītā nometnē Krimā.

Īpaša vērība apmācībās pievērsta prasmei rīkoties ar strēlnieku ieročiem un diversijām pret dažādiem infrastruktūras objektiem. Pēc tam Krievijas militārie izlūki apmācīto grupu nelegāli nosūtījuši uz Ukrainu caur Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) kontrolētu robežas posmu Rostovas apgabalā.

Vēstīts, ka Krievijas pilsonis Bezlers ar iesauku terorists "Bess", kurš komandē prokrieviskos kaujiniekus Horļivkā, atpazīstamību iemantoja, kad internetā izplatīja inscenētu gūstekņu nošaušanas video.

Šī nav pirmā reize, kad aizturēti "Besa" uzdevumā strādājoši diversanti.

Video: Kā Berdjanskā aizturēja terorista "Besa" rokaspuisi.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!