Foto: AP/Scanpix

Ukrainas teritorijā karo 7500 Krievijas armijas karavīru, ar šādu operatīvo informāciju televīzijas kanāla TSN ēterā dalījās Ukrainas Drošības dienesta (UDD) priekšsēdētāja padomnieks Markijans Lubkivskis.

Ienaidnieki un diversanti tiks iznīcināti, brīdināja Lubkivskis, informējot, ka kaujinieku kontrolētajos Doņeckas un Luhanskas apgabalos pašlaik identificētas 10 bataljonu taktiskās grupas, kurās ir 7500 Krievijas karavīru.

"Mēs gribam brīdināt gan Krievijas Federācijas prezidentu, gan Krievijas pilsoņus - pastāv liela iespējamība, ka uz mājām Krievijā dosies 7500 "kravas 200"," paziņoja Lubkivskis.

Saskaņā ar Ukrainas mediju ziņām ar "krava 200" apzīmē automašīnas, kurās no karadarbības zonas uz Krieviju izved kritušos. Bojāgājušo izvešanu uz Krieviju fiksējuši arī EDSO novērotāji.

Krievija noliedz savu karavīru klātbūtni Ukrainā, lai gan to ir atzinusi ne tikai Kijeva, bet arī NATO. Tāpat Maskava neatzīst, ka apgādātu prokrieviskos kaujiniekus ar ieročiem un tehniku, uzstājot, ka visi karotāji, kas no Krievijas ieradušies Ukrainā, ir brīvprātīgie.

Medijos izskanējušas ziņas, ka no Krievijas sabiedrības slēpj faktus par Ukrainā kritušiem karavīriem. Kritušos Maskava noformē kā gājušus bojā "atvaļinājuma" laikā, bet pirms nosūtīšanas uz Donbasu daudzus atvaļina no dienesta, apgalvo aktīvisti.

Žurnālisti, kuri Krievijā centušies pārbaudīt ziņas par svaigiem karavīru apbedījumiem, ir saskārušies ar šķēršļiem. Tā uzbrukumu Astrahaņā piedzīvoja raidsabiedrības BBC filmēšanas grupa.

Saskaņā ar cilvēktiesību aktīvistu aplēsēm aptuveni 6,5 tūkstoši Krievijas ģimeņu meklē savus pazudušos dēlus - karavīrus, norāda aģentūra UNIAN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!