Foto: AP/Scanpix
Ugunsgrēkā, kas sestdienas vakarā izcēlās kādā šūšanas uzņēmumā Maskavā, bojā gājušo skaits pieaudzis līdz 12 cilvēkiem, svētdien vēsta Krievijas mediji.

Atsaucoties uz Galvenās izmeklēšanas pārvaldes pārstāves Jūlijas Ivanovas teikto, aģentūra "Interfax" iepriekš vēstīja par 11 bojā gājušajiem.

Nedaudz vēlāk "Interfax", atsaucoties uz kādu avotu ārkārtas situāciju dienestos, vēstīja, ka ēkā atrastas vēl viena bojā gājuša cilvēka mirstīgās atliekas, līdz ar to upuru skaits pieaudzis līdz 12.

"Šūšanas cehā kopumā, saskaņā ar sarakstu, atradušies 13 cilvēki, atrastas 12 cilvēku mirstīgās atliekas, tiek meklēts vēl viens upuris," izteicies aģentūras informācijas avots.

Aģentūra TASS vēsta, ka Ivanova iepriekš informējusi - saistībā ar notikušo nelaimi sākts kriminālprocess par apzinātu īpašuma bojāšanu vai iznīcināšanu, kam neuzmanības dēļ seko cilvēka nāve.

Izmeklētājiem ir vairākas versijas par ugunsgrēka cēloņiem, tostarp arī ļaunprātīga dedzināšana.

Krievijas pilnvarotais bērnu tiesību pārstāvis Pāvels Astahovs savā kontā mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņojis, ka starp bojā gājušajiem ir trīs bērni, no kuriem viens ir zīdainis. Viņš arī atzīmējis, ka, saskaņā ar sākotnējo informāciju, ēkā, kurā izcēlies ugunsgrēks, mitinājušies uzņēmumā nodarbinātie migranti un viņu bērni, vēsta Krievijas mediji.

Ugunsgrēkā bojā gājušie ir viesstrādnieki, kas Maskavā ieradušies no Vidusāzijas, vēsta "Interfax". Svētdien dienas vidū vēl tiek pārbaudīta informācija par to, ka starp bojā gājušajiem ir bērni.

Ēka, kurā izcēlās ugunsgrēks, tikusi izīrēta privātuzņēmējiem, kas to tālāk nodevusi nomā apakšuzņēmējiem. Namā bijuši izvietoti apģērbu un gultasveļas šūšanas cehi.

Jau vēstīts, ka sestdienas vakarā ugunsgrēks izcēlās šūšanas uzņēmumā Maskavas austrumos, vēstīja aģentūra "RIA Novosti".

Pēc sākotnējās informācijas, ar atklātu liesmu deguši divi šūšanas uzņēmuma ēkas stāvi.

Liesmas plosījušas 3000 kvadrātmetrus ēkas.

Ugunsgrēka laikā uzņēmumā noticis arī 500 kvadrātmetru jumta iegruvums, svētdien vēsta Krievijas aģentūra TASS. Nogruvumā cietis viens cilvēks.

Savukārt aģentūra "Interfax" iepriekš vēstīja, ka pēc mediķu palīdzības vērsies kāds ugunsdzēsējs, kurš, visticamāk, cietis no karstuma, taču viņš atteicies no hospitalizācijas. Vēlāk aģentūra precizēja, ka ugunsgrēkā gan ir cietis viens cilvēks, taču tas nav bijis ugunsdzēsējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!