Foto: RIA Novosti/Scanpix
Piektdienas naktī izcēlies ugunsgrēks psihiatriskajā slimnīcā Piemaskavā, kurā liesmās dzīvību zaudējuši 38 pacienti un darbinieki, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Ugunsgrēks psihoneiroloģiskajā slimnīcā Nr. 14 Dmitrova rajonā sācies ap 2:20 naktī pēc vietējā laika un liesmas ātri pārņēmušas visu ēku. Kā iespējamo nelaimes iemeslu policija min elektrības īssavienojumu, bet netiek arī izslēgta iespēja, ka vainīgs ir kāds pacients.

Slimnīcā atradies pavisam 41 cilvēks, trijiem – darbiniekam un diviem pacientiem – izdevies izglābties, liecina Ārkārtas situāciju ministrijas dati. Krāsmatās ir atrasti 38 līķi, no kuriem daudzi jau nosūtīti atpazīšanai.


Viens no izdzīvojušajiem pacientiem pastāstījis, ka ugunsgrēku varētu būt izraisījis kāds nesen slimnīcā ievests ar narkomāniju sirgstošs pacients, kurš visu laiku smēķējis. Izmeklētāji noskaidrojuši, ka ugunsgrēks sācies atpūtas istabā, iespējams, uz dīvāna.

Lielo upuru skaitu varēja veicināt ārstniecības iestādes specifika, skaidro "Ria Novosti". Ēkas logi ir aizrestoti, bet pacienti cieši gulējuši medicīnisko preparātu ietekmē. Bojāgājušie atrasti savās gultās, tie pat nav mēģinājuši glābties, aģentūrai pastāstīja kāds avots tiesībsargājošajās iestādēs.

Pārmetumus par savu darbu saņēmuši arī ugunsdzēsēji, kas notikuma vietā ieradušies tikai pēc stundas kopš trauksmes signāla saņemšanas. Glābēji savukārt norāda, ka nav varējuši ātrāk ierasties notikuma vietā, jo nav darbojusies pārceltuve pār upi.

Precīzus ugunsnelaimes iemeslus noteiks ekspertīzē. Tikmēr sestdiena Piemaskavā jau pasludināta par sēru dienu ugunsgrēka upuru piemiņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!