Foto: Los Angeles Times
Vairāk nekā 140 tūkstoši iedzīvotāju sestdienas vakarā pēc ugunsgrēka spēkstacijā Losandželosā palikuši bez elektrības, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Strāva bija jāatslēdz, lai ļautu ugunsdzēsējiem droši apdzēst liesmas. Dzēšanas darbos iesaistījās 80 ugunsdzēsēji, kuriem bija jālikvidē ugunsgrēks uzglabāšanas telpā, kur glabājās ap 227 tūkstošiem litru minerāleļļas. "Los Angeles Times" skaidro, ka eļļa izmantota elektroiekārtu dzesēšanai.

Lai gan vietējie iedzīvotāji ziņojuši par sprādzienu, šobrīd tas nav oficiāli apstiprināts. Vairumu liesmu ugunsdzēsēji apdzēsuši divu stundu laikā, taču spēkstaciju viņiem joprojām nepieciešams uzraudzīt, lai nepieļautu atkārtotu aizdegšanos.

Spēkstacija apkalpo 1,6 miljonus Losandželosas iedzīvotāju, norāda "Sky News". Šobrīd nav zināms, kad strāvas padeve tiks atjaunota visiem klientiem.

"Los Angeles Times" noskaidrojis, ka ugunsgrēkā nav cietušo. Taču glābējiem nācies no augstceltņu liftiem atbrīvot vairākus desmitus iedzīvotāju, kuri pēc strāvas padeves pārtraukuma palikuši tajos iesprostoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!