Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas eiroskeptiķu Apvienotās Karalistes Neatkarības partija (UKIP) sestdien rīko savu pirmo konferenci pēc maijā notikušajām parlamenta vēlēšanām, kuras laikā tās līderis Naidžels Farāžs gatavojas pieteikt masu kampaņu pirms gaidāmā referenduma par turpmāko dalību Eiropas Savienībā (ES).

Savā uzrunā Anglijas dienvidaustrumu konferencē Īstbornā Farāžs mudinās partijas biedrus nezaudēt laiku un jau līdz rudenim mobilizēt "tautas armiju", norādot, ka nav vērts gaidīt uz premjerministra Deivida Kemerona piesolītajām ES reformām, lai uzsāktu kampaņa par Lielbritānijas aiziešanu no bloka.

Intervijā pirms konferences, kuru Faržās sniedza britu sabiedriskajai raidorganizācijai BBC, viņš apgalvoja, ka viņa pozīcijas šobrīd esot spēcīgākas nekā jebkad iepriekš.

Lai gan Farāžs, kas maijā nespēja iekļūt parlamentā, pēc vēlēšanām paziņoja par aiziešanu no UKIP līdera amata, partijas valde atteicās pieņemt viņa demisiju.

Intervijā BBC viņš norādīja, ka atšķirībā no karjeras politiķiem viņš negrasās politiku pamest vēlēšanu neveiksmes dēļ, jo ar politiku viņš nodarbojas "kaisles" dēļ.

"Es vēlos atgūt savu valsti. Es vēlos atgūt kontroli pār savu valsti," uzsvēra Farāžs. "Šobrīd ļaudis UKIP un mūsu atbalstītāji saka: "Naidžel, bez tevis tas nekad nebūtu noticis, un tu nedrīksti dezertēt no kaujas lauka"."

Viņš norādīja, ka Kemerons mēģina debates koncentrēt ap sociālajiem pabalstiem imigrantiem, lai gan problēma neesot šajā jautājumā.

Problēma meklējama imigrantu skaitā, pārmaiņās, ko ieceļotāju lielais skaits rada britu vietējās kopienās, un ierindas pilsoņu algu samazinājumā, ko izraisa nekontrolētā imigrācija.

Tāpēc UKIP negaidīs un jau rudenī sāks rīkot publiskas tikšanās, izplatīt skrejlapas un sāks aģitāciju, apstaigājot māju pēc mājas, paskaidroja Farāžs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!