Foto: PantherMedia/Scanpix

Ukrainas Valsts kino aģentūra aizliegusi demonstrēt Krievijā tapušo filmu "Brālis-2", kā arī divus Krievijas televīzijas seriālus.

"Runa ir par filmu "Brālis-2", kuras izrādīšana ir aizliegta kinoteātros un televīzijā, kā arī publiskos komerciālos un mājas video seansos visā Ukrainas teritorijā, jo tajā redzamas ainas, kas ir pazemojošas ukraiņiem pēc nacionālajām pazīmēm, turklāt šīs filmas izrādīšana būtu nekorekta laikā, kad valsts austrumos notiek agresija," paskaidroja aģentūrā.

Demonstrēšanas tiesības liegtas televīzijas seriāliem "No kapteiņa Čeņajeva dzīves" un "Zirnekļa tīkls-8". Abās lentēs popularizētas Krievijas drošības struktūras un veidots pozitīvs šo struktūru darbinieku tēls.

Aģentūra "uzskata par nepiemērotu šo lenšu demonstrēšanu apstākļos, kad Krievija nelikumīgi anektējusi Krimu un Ukrainas austrumos turpinās agresija", sacīja aģentūras direktors Filips Iļjenko.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!