Ukrainas Ministru kabinets piektdien nolēmis aizliegt Krievijas aviokompāniju lidojumus uz Ukrainu, vēsta aģentūra UNIAN.

Tāpat Ukrainas gaisa telpa būs slēgtā Krievijas lidsabiedrību tranzīta reisiem, ja tajos tiks vestas militārās vai dubultas nozīmes kravas, kā arī karavīri.

Aizliegums attiecas "vispirms" uz kompānijām "Aeroflot" un "Transaero", kuras iekļautas Ukrainas sankciju sarakstā, teikts paziņojumā.

Valsts Aviācijas dienests paziņoja, ka aizliegums "Aeroflot" un "Transaero" lidojumiem stāsies spēkā 25. oktobrī, ziņo "Korrespondent.net".

Ukrainas prezidents Petro Porošenko 16. septembrī parakstīja rīkojumu par ekonomisko un cita veida sankciju ieviešanu. Sankciju sarakstā iekļautas vairāk nekā 400 Krievijas un citu valstu fiziskās personas un vairāk nekā 90 juridiskās personas, kas saistītas ar Krimas aneksiju un konfliktu Austrumukrainā.

Vēstīts, ka Maskavas atbalstīti kaujinieki 2014. gada pavasarī sāka pārņemt Ukrainas austrumu pilsētas, izraisot asiņainu karu ar Ukrainas spēkiem. Kaujinieku kontrolētajās teritorijās nodibinātas tā sauktās Luhanskas un Doņeckas "tautas republikas".

ANO dati liecina, ka konfliktā gājuši bojā vismaz 7962 cilvēki.

Notikumi Ukrainas austrumos sekoja Krievijas realizētajai Ukrainas Krimas pussalas okupācijai un aneksijai 2014. gada martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!