Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko ir parakstījis likumu par Krievijas filmu translācijas aizliegumu, kas tapušas Krievijā 2014. gadā vai pēc tam, ceturtdien informēja Augstākā rada (parlaments) savā interneta vietnē.

"20.04.2016 nosūtīts atpakaļ ar prezidenta parakstu," teikts sadaļā "Izcelsmes datumi un stāvoklis" parlamenta 29. martā pieņemtajā likumā "Par grozījumu veikšanu Ukrainas likumā “Par kinematogrāfiju” (attiecībā uz agresorvalsts filmām)".

Ukrainas Augstākā rada ir aizliegusi translēt filmas, kas producētas vai pirmoreiz demonstrētas Krievijā pēc 2014. gada 1. janvāra. Par šo likumu marta beigās parlamenta plenārsēdē nobalsoja 237 deputāti.

Pieņemot šo likumu, parlaments paplašināja aizliegumu translēt agresorvalsts fizisku un juridisku personu producētas filmas, kuras ietver spēka struktūru popularizēšanu vai propagandu, attiecinot šo aizliegumu arī uz filmām, kas producētas vai pirmoreiz demonstrētas pēc 2014. gada 1. janvāra.

11. martā tika ziņots, ka Ukrainas Valsts aģentūra kino jautājumos ir aizliegusi rādīt gandrīz pustūkstoti Krievijas filmu.

"Likumā ir neprecizitātes, kas apgrūtina vai pat padara neiespējamu tā izpildi. Tomēr darbs nebeidzas – pašlaik ir aizliegtas vairāk nekā 430 filmas,” intervijā laikrakstam “Urjadovij kurjer” sacīja aģentūras vadītājs Filips Iļjenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!