Foto: Publicitātes foto

Ukrainā aizturēti divi Krievijas robežsargi, kuri esot bijuši apmaldījušies, piektdien paziņoja Krievijas robežsardze.

Incidents naktī uz piektdienu noticis Ukrainas kontrolētajā teritorijā netālu no Krievijas anektētās Krimas. Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) reģionālā Robežsardzes pārvalde pavēstīja Krievijas ziņu aģentūrām, ka "mācību laikā" divi robežsargi "apmaldījās un iegāja Ukrainas teritorijā, kur viņi tika aizturēti".

FDD pauda cerību, ka aizturētie "drīz tiks nogādāti atpakaļ Krievijas teritorijā". Ukrainas robežsardzes vadītājs Viktors Nazarenko pirms tam paziņoja, ka Krievijas robežsargiem aizturēšanas brīdī klāt nebija dokumentu, un tie aizturēti, kad viņu laiva piestājusi Ukrainas teritorijā.

"Viņi paziņoja, ka esot atveidojuši cilvēkus, kuri mācību laikā it kā nelegāli šķērsojuši robežu, bet esot apmaldījušies," viņš norādīja.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!