Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka Ukrainā sagūstītie agrāk bijuši Krievijas armijas karavīri, taču aizturēšanas brīdi viņi vairs neesot bijuši militārajā dienestā, pirmdien vēsta ziņu aģentūra "Tass".

"Mums ir ienākusi informācija par Ukrainas Ģenerālštāba un drošības dienestu kopējo šovu, kas saistīts ar it kā Krievijas armijas karavīru notveršanu Luhanskas apgabalā," medijiem pastāstījis Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis preses pārstāvis Igors Konašenkovs.

 "Abi Krievijas pilsoņi – Aleksandrs Aleksandrovs un Jevgēņijs Jerofejevs – kurus notvēra Ukrainas Drošības dienests Luhanskas apgabalā 17.maijā attiecīgajā brīdi nebija Krievijas armijas karavīri," viņš skaidrojis.

Jau vēstīts, ka pirmdien Ukraina tās karavīru nogalināšanā apsūdzējusi divus Donbasā sagūstītus Krievijas karavīrus, vēsta ziņu aģentūra "Reuters". Sagūstītajiem tikšot izvirzītas apsūdzības par dalību teroraktos Ukrainas austrumos.

"Krievijas vadībai būs grūti apgalvot, ka šie vīri vienkārši nomaldījās," medijiem paziņojis Ukrainas prezidenta administrācijas pārstāvis militārajos jautājumos Andrijs Lisenko, atgādinot par Krievijas reiz izmantoto atrunu, ka tās karavīri Ukrainā atradušies, jo vienkārši bija nomaldījušies.

Ziņots, ka, saskaņā ar Lisenko svētdien teikto, Ukrainas brīvprātīgo bataljona "Aidar" kareivji pretterorisma operācijas zonā sagūstījuši divus Krievijas karavīrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!