Foto: Publicitātes attēli

Ukrainas varasiestādes apsūdzējušas Krieviju par neapbruņotas jūras spēku lidmašīnas An-26 apšaudīšanu virs Melnās jūras, tikmēr Maskava paudusi protestu par lidaparāta rīcību.

Ukrainas jūras spēku transporta lidmašīna apšaudīta trešdien, kad devusies mācību lidojumā virs Ukrainas ekonomikās zonas ūdeņiem Melnajā jūrā, atsaucoties uz Ukrainas aizsardzības ministra paziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

An-26 apšaudīta ar strēlnieku ieročiem no Krievijas sagrābtām urbšanas platformām Odesas gāzes atradņu rajonā, precizēja ministrija. Lidmašīna apšaudē bojāta, taču spējusi netraucēti turpināt lidojumu. Pēc atgriešanās bāzē lidaparāta korpusā konstatēts trīs centimetrus liels lodes atstāts caurums.

Lidmašīna atrasta arī pati lode, ko Ukraina nodošot Starptautiskajai krimināltiesai, ceturtdien paziņoja Ukrainas prokurors Anatolijs Matioss.

Tikmēr Krievijas Aizsardzības ministrija iesniegusi protestu Ukrainas militārajam atašejam, apsūdzot Ukrainas lidmašīnu par provokatīvām darbībām virs Krievijas platformām, ziņo portāls "Kommersant".

Paziņojumā skaidrots, ka Ukrainas An-26 trešdien veica divus bīstamus lidojumus gar platformām "Tavrida" un "Krima-1". Lidmašīna lidojusi ļoti zemu, radot apdraudējumu platformu aprīkojumam un personālam.

Kijevas un Maskavas attiecības ir saspringtas kopš Krievija 2014. gada pavasarī okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un Donbasā sākās bruņots konflikts starp Ukrainas spēkiem un Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!