Foto: AP/Scanpix

Ukrainas teritorijā atrodas Krievijas armijas grupa ar gandrīz 9000 karavīru, kuru bruņojumā ir 532 bruņutehnikas vienības, piektdien paziņoja pretterorisma operācijas štāba priekšnieka vietnieks Serhijs Haluško.

"Tieši Ukrainas teritorijā fiksēta Krievijas armijas grupas atrašanās gandrīz 9000 cilvēku sastāvā, kuru bruņojumā ir 532 bruņutehnikas vienības, 153 artilērijas ieroču vienības, 190 tanki, 89 reaktīvā uguns vienības, 66 pretgaisa aizsardzības vienības un četri taktiskie raķešu kompleksi "Točka-U"," paziņoja Haluško, piebilstot, ka Krievijas armijas grupas koncentrētas arī pie Ukrainas robežas.

"Nelikumīgajos bruņotajos spēkos atrodas apmēram 33 000 cilvēku, kuru bruņojumā ir vairāk nekā 368 tanku, vairāk nekā 940 kaujas bruņumašīnu, 375 artilērijas vienību," sacīja Haluško.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

ES pirmdien plāno oficiāli vēl par sešiem mēnešiem - līdz 2016.gada janvārim - pagarināt sankcijas, kas piemērotas Krievijai par tās agresiju pret Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!