Foto: Reuters/Scanpix
Ukrainas pagaidu prezidents Aleksandrs Turčinovs veicis pārbaudi pretterorisma operācijā iesaistīto vienību pozīcijās pie Slovjanskas, Doņeckas apgabalā, un devis "zaļo gaismu" Donbasa attīrīšanai no teroristiem, pavēstīja valsts galvas preses dienests.

Turčinovs vizītes gaitā drošības struktūrām izvirzījis uzdevumu pilnībā attīrīt reģionu no teroristiem, kā arī "atjaunot mieru Doņeckas un Luhanskas apgabalos".

"Mūsu karavīru materiāli tehniskā bāze ar katru dienu kļūst labāka," norādīja pagaidu prezidents, piebilstot, ka šodien pretterorisma vienību rīcībā nodoti moderni sakaru līdzekļi.

Viņš arī uzsvēra, ka Donbasā vērojama iedzīvotāju noskaņojuma maiņa, "kas sākuši saprast, ka teroristi separātisti ved reģionu uz bezdibeni".

"Tieši tāpēc šajos reģionos ir pastiprinājies atbalsts Ukrainas valsts varas cīņai ar teroristiem," norādīja Turčinovs.

"Tikko notika sanāksme, kurā piedalījās drošības struktūru vadītāji. Mēs esam gatavi beidzamajai pretterorisma operācijas stadijai, mēs tuvākajā laikā esam gatavi no teroristiem attīrīt Doņeckas un Luhanskas apgabalus un nodrošināt vēlēšanu sarīkošanu," sacīja pagaidu prezidents.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Prezidenta vēlēšanas Ukrainā paredzētas šosvētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!