Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kaujās Ukrainas austrumos ievainotos Krievijas karavīrus nosūta uz ierobežotas piekļuves režīma garnizoniem Sanktpēterburgā un Rostovā pie Donas, vēsta aģentūra UNIAN.

Par to preses konferencē paziņojis Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Informatīvi analītiskā centra vadītāja vietnieks Vladimirs Poļevojs. Saskaņā ar viņa sniegto informāciju konfliktā Donbasā gājuši bojā aptuveni 2000 Krievijas pilsoņu.

"Ievainoto skaitu mēs varam noteikt tikai aptuveni, sareizinot šo skaitli ar četri, - sanāk 8000 ievainoto un 2000 kritušo - aptuveni 10 000 cilvēku jau izgājuši caur konfliktam Donbasā," paziņoja Poļevojs, piebilstot, ka šos skaitļus Krievijai izdodas noslēpt tikai tās lielās teritorijas dēļ.

Ievainotos Krievijas pilsoņus "slēpj" Kirova vārdā nosauktajā militārās medicīnas akadēmijā Sanktpēterburgā, Militāri klīniskajā hospitālī Rostovā pie Donas, militārajā garnizona slimnīcā Volgogradā, kā arī citās vietās, stāsta Poļevojs.

"Šodien mēs novērojam tendenci, ka ievainotos nogādā uz slēgtiem Krievijas Federācijas militārajiem garnizoniem, kur ir ierobežots piekļuves režīms, tur nelaiž ne žurnālistus, ne radiniekus," UNIAN citē amatpersonu.

Kremlis, kurš ir realizējis Krimas okupāciju un kuru uzskata par Ukrainas konflikta galveno virzītāju, noliedz, ka apbruņo prokrieviskos kaujiniekus un savu karavīru klātbūtni kaimiņvalstī.

Savukārt Krievijas žurnālistiem liegta iespēja apmeklēt kapus, kur, iespējams, apglabāti Ukrainā krituši Krievijas desantnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!