Foto: morgueFile

Jaunu saasinājumu Krievijas un Ukrainas informatīvajā karā radījis Ukrainas lēmums izraidīt Krievijas telekanāla "Pirmais kanāls" žurnālisti, kura apsūdzēta destruktīvu stāstu veidošanā par Ukrainu.

Ukrainas Drošības dienests pavēstījis, ka izraidījis Aleksandru Čerepņinu, jo viens no viņas sižetiem gatavots, izmantojot amatieru video, kurā redzams ukraiņu bērns, kurš demonstrē nacistu sveicienu un, asinot nazi, aicina slepkavot krievus.

Ukrainas Drošības dienests ceturtdien paziņoja, ka nolēmis "bloķēt "Pirmā kanāla" žurnālistes destruktīvās darbības" un liegt viņai iebraukt valstī trīs gadus.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nodēvējis izraidīšanu par "pilnīgi nepieņemamu".

"Diemžēl Ukraina jau sen kļuvusi par vietu, kur žurnālistiem ir gan grūti, gan bīstami strādāt," sacīja Peskovs.

"Diemžēl mēs redzam pilnīgu tolerances trūkumu pret plurālismu Ukrainā," teica Putina preses sekretārs.

Trešdienas telekanāla vakara programmā "Laiks" bija 11 minūšu gara reportāža par Čerepņinas izraidīšanu.

Tajā bija telefonintervija ar Čerepņinu, kura bija devusies speciālā uzdevumā uz Kijevu, taču atradās lidmašīnā, kas veda viņu atpakaļ uz Maskavu.

Ukrainas drošības dienesti "man teica, ka es varētu būt bijusi tā, kura nofilmēja video ar bērnu, un tad to pasniegusi tā, it kā to būtu filmējis kāds cits", stāstīja Čerepņina.

Video attēlotais bērna tēvs uzdeva bērnam vienu jautājumu ukrainiski, bet otru krieviski, kas ir neparasta kombinācija ģimenei, kuru "Pirmais kanāls" pasniedza kā ultranacionālistu ģimeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!