Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien Ukraina tās karavīru nogalināšanā apsūdzējusi divus Donbasā sagūstītus Krievijas karavīrus, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Sagūstītajiem tikšot izvirzītas oficiālas apsūdzības par Ukrainas karavīru nogalināšanu un dalību teroraktos Ukrainas austrumos.

"Krievijas vadībai būs grūti apgalvot, ka šie vīri vienkārši nomaldījās," medijiem paziņojis Ukrainas prezidenta administrācijas pārstāvis militārajos jautājumos Andrijs Lisenko, atgādinot par Krievijas reiz izmantoto atrunu, ka tās karavīri atradušies Ukrainā, jo vienkārši bija nomaldījušies.

Savukārt Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins pastāstījis, ka sagūstītie Krievijas karavīri bija kļuvuši par mērķi paši saviem biedriem: "Krievijas virsnieki centās nogalināt paši savu cilvēkus, līdz ko saprata, ka viņus notvērusi Ukrainas armija."

Jau ziņots, ka, saskaņā ar Lisenko svētdien teikto, Ukrainas brīvprātīgo bataljona "Aidar" kareivji pretterorisma operācijas zonā sagūstījuši divus Krievijas karavīrus.

Internetā parādījies video materiāls, kur it kā redzams viens no sagūstītajiem, kurš pastāstījis, ka viņu sauc Aleksandrs Aleksandrovs un viņš bijis spiegošanas misijā. Aleksandrovs apgalvojis, ka ir viens no 14 cilvēku lielās īpašo spēku grupas.

"Mūs atklāja. Es tiku ievainots kājā, kad centos tikt prom… Esam šeit četras, piecas dienas," Aleksandrova teikto citē "Reuters".

Kopumā konfliktā Ukrainas austrumos bojā gājuši jau vairāk nekā 6 100 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!