Krievijas Aizsardzības ministrija ar atpakaļejošu datumu no dienesta atbrīvo Ukrainā kritušos karavīrus, šādi liedzot viņu ģimenēm pabalstus un sociālās garantijas, paziņojusi Krievijas aktīviste Jeļena Vasiļjeva, kas nodarbojas ar informācijas vākšanu par kritušajiem nepieteiktajā karā.

Šie spriedumi balstīti no militārpersonām saņemtajos dokumentos, kuros Ukrainā 17.septembrī kritušos karavīrus no dienesta atbrīvo ar atpakaļejošu datumu - no 4.septembra.

No Tockas-4, Orenburgas apkārtnē, "uz mācībām pie Rostovas" nosūtīta" 12128.kara daļas 21.atsevišķās motorizēto strēlnieku brigādes apvienotā grupa".

Šīs grupas karavīri 17.septembrī pie Debaļceves, Doņeckas apgabalā, nokļuva apšaudē, un tā rezultātā "karavīru vidū dzīvību zaudēja vairāk nekā 20 cilvēki, aptuveni 40 tika ievainoti".

Praporščiku ģimenēm izmaksātas četras algas, seržantu - divas, ierindnieku ģimenēm - nekas, sacīja Vasiļjeva.

Maksājumi noformēti kā pabalsti par atbrīvošanu no dienesta, kas tiek reģistrēti ar atpakaļejošu datumu - 4.septembri.

Ukrainā kritušo Krievijas karavīru skaits jau pārsniedzis 3500, pagājušajā nedēļā sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Vasiļjeva.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējie teroristi aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsa pretterorisma operāciju.

Augusta beigās Ukrainas kontinentālajā daļā iebruka Krievijas armijas regulārās vienības un izvērsa uzbrukumu pret Ukrainas armiju.

NATO Eiropas spēku virspavēlnieks Filips Brīdlovs vēl pagājušajā nedēļā sacīja, ka Donbasā atrodas četri Krievijas Bruņoto spēku bataljoni.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!