Foto: DELFI

Advokāts, kas pārstāv vienu no abiem Krievijas karavīriem, kurus šobrīd tiesā Kijevā, ticis noslepkavots, un viņa līķis piektdien atrasts aprakts kādā fermā.

Jurijs Grabovskis tiesā aizstāvēja Krievijas armijas seržantu Aleksandru Aleksandrovu, kuru kopā ar kapteini Jevgēņiju Jerofejevu Ukrainas armija 2015. gada maijā sagūstīja Luhanskas apgabalā.

Kijeva apgalvo, ka abi Krievijas īpašo uzdevumu vienības karavīri sagūstīšanas brīdī atradušies aktīvajā dienestā, kamēr Maskava apgalvo, ka pirms pievienošanās Krievijas apbruņotajām teroristu bandām Ukrainas austrumos abi esot atvaļinājušies no aktīvā dienesta.

Tajā pašā laikā sagūstītie, atrodoties slimnīcā, pagājušā gada maijā žurnālistiem stāstīja, ka viņus Krievijas armija sūtījusi pāri robežai veikt izlūkošanu un ka viņi joprojām ir aktīvajā dienestā.

Advokāts Grabovskis pēdējo reizi tika redzēts 5. martā Odesā. Drīz pēc tam viņš tika izsludināts meklēšanā, bet 10. martā Ukrainas varasiestādes ierosināja lietu par viņa iespējamo slepkavību.

Ukrainas armijas prokuratūras virsprokurors Anatolijs Matjoss piektdien žurnālistiem pavēstīja, ka Grabovska līķis ticis atrasts kādā pamestā fermā aptuveni 125 kilometrus uz dienvidiem no Kijevas.

Matjoss piebilda, ka 43 gadus vecais advokāts ir "vardarbīgi noslepkavots", un ka slepkava izdarījis tā dēvēto kontrolšāvienu, lai būtu drošs par sava upura nāvi.

Prokurors arī paziņoja, ka šajā lietā ir aizturēti divi aizdomās turamie, no kuriem viens ir atzinies un palīdzējis atrast Grabovska līķi.

"Viņi ir Ukrainas pilsoņi. Viens no viņiem izmantoja viltotu īpašo uzdevumu dienesta apliecību," pavēstīja Matjoss.

Krievija pagaidām uz šīm ziņām nav reaģējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!