Foto: LETA
Ukrainas pilsētā Harkovā kāds vīrietis sestdien saņēma par ķīlniekiem deviņus cilvēkus pasta nodaļā, bet ķīlnieku krīze tagad ir beigusies un tajā neviens nav ievainots, paziņoja Ukrainas policijas priekšnieks Sergijs Kņazevs.

Visi deviņi ķīlnieki ir atbrīvoti, un policija ir aizturējusi viņu sagūstītāju.

Policija nepateica, vai ķīlnieku ņēmējs bija izvirzījis konkrētas prasības. Viņš bija apgalvojis, ka viņam ir šaujamieroči un sprāgstvielas.

Sākotnēji bija ziņots par 11 ķīlniekiem, bet Harkovas policija pēc ķīlnieku krīzes beigām precizēja, ka bija saņemti deviņi ķīlnieki.

Ķīlnieku ņēmējs pēc sarunām vispirms atbrīvoja trīs sievietes un divus bērnus. Atlikušie četri ķīlnieki tika atbrīvoti, kad pasta nodaļā iebruka policija.

Ķīlnieku krīzes gaitā atbrīvots zēns pastāstīja, ka šīs vīrietis sacījis, ka viņam ir smadzeņu audzējs, un labi izturējies pret ķīlniekiem, piedāvājot viņiem tēju vai kafiju.

Aizturētajam vīrietim notiesāšanas gadījumā draud cietumsods līdz 5 gadiem.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko savā paziņojumā sociālajā tīklā "Facebook" pateicās policija un valsts drošības dienestam par piedalīšanos ķīlnieku atbrīvošanas operācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!