Foto: AP/Scanpix

Draudi Ukrainai pastāv ne tikai no austrumiem, bet arī dienvidu daļā un no Piedņestras, tāpēc tiks palielināta militārā klātbūtne Odesas apgabalā, atsaucoties uz Ukrainas aizsardzības ministrs Stepana Poltoraka paziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Draudi ir ne tikai austrumos, bet arī dienvidos," paziņoja Poltoraks, norādot, ka pastāv draudi arī no Piedņestras puses. "Mēs skaidri par to zinām, un spēki tur tiks palielināti," uzsvēra ministrs.

Piedņestrā, kas ir Kremļa atbalstīta Moldovas separātistu kontrolēta teritorija, atrodas aptuveni 1500 Krievijas karavīru, norāda "Korrespondent.net". Vēstīts, ka aizsargājoties pret iespējamu iebrukumu no Piedņestras puses, Ukrainā Vinnicas apgabalā gar Piedņestras robežu tiek rakti ierakumi.

Austrumukrainā notiek Ukrainas armijas un prokrievisko separātistu sadursmes. Kijeva un Rietumi uzskata, ka Maskava ne tikai atbalsta prokrieviskos kaujiniekus, bet arī Ukrainā iesūta savus karavīrus un tehniku pār vairākus simtus garu robežas posmu, kas neatrodas Ukrainas varasiestāžu kontrolē.

Krievija savu militāro klātbūtni Ukrainā turpina noliegt. Tikmēr Kremļa politologs Sergejs Markovs intervijā portālam "Delfi.lt" pieļāva, ka Krievija varētu atzīt savu "ierobežotu klātbūtni" Ukrainā, bet ne agrāk, kā savu "militāro klātbūtni Ukrainā atzīs amerikāņi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!