Foto: Publicitātes foto

Ukrainas robežsardzes dienests paziņojis par Krievijas militārpersonas aizturēšanu, kura centusies no Ukrainas iekļūt pašpasludinātajā Piedņestras Moldāvu Republikā.

Par to sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis Ukrainas Robežsardzes dienesta runasvīrs Oļegs Slobodjans. Aizturēšana notikusi jau jūnija sākumā.

Aizturētais robežsargiem uzrādījis pilsoņa pasi uz Valērija Voitenko vārda, taču robežsargiem radušās šaubas par viņa deklarēto ceļojuma mērķi – apciemot slimo māti.

Pārbaudes laikā pie vīrieša apģērbā atrasta slepena kabata, kurā atrasta papīra lapa ar Piedņestras pirmo personu un ļaužu no Krievijas datiem un telefona numuriem, kā arī Sarkanās zvaigznes ordenis, viedtālrunis un zibatmiņas, raksta Slobodjans.

Datu nesējos atrastas fotogrāfijas, kurās aizturētais kungs redzams kopā ar nu jau nogalinātajiem Doņeckas kaujinieku komandieriem Motorolu un Givi, foto no kauju vietām Donbasā, kā arī "materiāli par izlūkošanas-diversiju pasākumiem", norāda robežsardzes pārstāvis.

Ukrainas varasiestādes uzskata, ka 52 gadus vecais aizturētais ir pulkvedis Valērijs Gratovs. Viņš nodots Ukrainas Drošības dienestam. Krievija, kura savu militāro klātbūtni Ukrainā regulāri noliedz, šo aizturēšanu nav komentējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!