Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas ārlietu ministrs Andrijs Deščica telefonsarunā ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu pieprasījis Krievijai pārtraukt tās specdienestu aģentu provokācijas Ukrainas austrumu apgabalos.

Telefonsarunā Deščica un Lavrovs apsprieduši gatavošanos 17.aprīlī Ženēvā paredzētajām četrspusējām sarunām par Ukrainas krīzi, kurās piedalīsies Eiropas Savienība (ES), ASV, Ukraina un Krievija.

Deščica vērsies pie Lavrova ar prasību izbeigt Krievijas specdienestu aģentu provokatīvo darbību Ukrainas austrumos, kuru mērķis, pēc Kijevas domām, ir Ženēvas sarunu izjaukšana un traucēt rast risinājumu krīzei Ukrainas un Krievijas attiecībās.

Ukrainas Ārlietu ministrija otrdien paziņoja, ka situācijas saasināšanās atsevišķās Ukrainas austrumu un dienvidu pilsētās ir Krievijas darbības rezultāts. Kā norādīts ministrijas paziņojumā, provokācijās iesaistīti grupējumi, kurus vada Krievijas specdienesti.

Pēdējo dienu laikā vairākās Ukrainas austrumdaļas pilsētās prokrieviskie separātisti sarīkojuši plašas nekārtības. Kijeva uzskata, ka tās inscenējis Kremlis, šādi sagatavojoties iespējamai reģiona aneksijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!