Foto: F64
Pret Ukrainas austrumos sestdien aizturēto Krievijas armijas kadru karavīru Vladimiru Starkovu ir ierosināta lieta pēc panta par "teroristiskas grupas vai organizācijas izveidošanu", trešdien paziņoja Ukrainas Drošības dienesta (UDD) preses sekretāre Oļena Hitļanska.

Starkovs šobrīd atrodas Kijevā UDD izmeklēšanas izolatorā.

Trešdien preses brīfingā Kijevā UDD priekšnieks Vasiļs Hricaks parādīja Donbasā arestētajam Starkovam atņemtos dokumentus.

Starkovs "atzinies, ka pieder Krievijas bruņoto spēku kadru sastāvam", sacīja Hricaks.

Sākotnēji tika ziņots, ka Starkovam ir majora dienesta pakāpe.

Ukrainas robežsardze kontrolpunktā "Berezove", Doņeckas apgabalā, sestdien aizturēja kravas automašīnu ar bruņojumu, kā arī divus cilvēkus armijas formās - Starkovu un kādu nelikumīgo bruņoto formējumu dalībnieku.

Kijeva jau iepriekš vairākkārt ziņojusi par Krievijas armijas regulāro vienību karavīru aizturēšanu Ukrainas austrumos. Maskava tradicionāli taisnojas, ka aizturētie Ukrainā "iemaldījušies", atradušies tur "atvaļinājuma laikā", kā "brīvprātīgie" vai arī pirms došanās uz Ukrainu no dienesta "tikuši atvaļināti".

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!