Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs telefonsarunā ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju paudis nožēlu par Ukrainas prezidenta Petro Porošenko lēmumu nepagarināt pamieru un sacījis, ka tas izraisīs jaunu asinsizliešanu ar neparedzamām sekām Ukrainas valdībai.

Kā teikts Ārlietu ministrijas paziņojumā, telefonsaruna notikusi pēc ASV politiķa iniciatīvas.

Lavrovs uzsvēris, ka ir nepieņemama Kijevas vardarbīga rīcība Dienvidaustrumos notiekošo protestu apspiešanā. Ieinteresētajām valstīm kopīgi jāpanāk uguns pārtraukšana Ukrainā, risinājums humānajām problēmām, kā arī reālu miera sarunu sākums, viņš teicis.

Kerijs atzinis, ka domā līdzīgi, tomēr norādījis uz viedokļu atšķirību attiecībā uz to, kā šos mērķus sasniegt.

Vēstīts, ka pirmdien vakarā Ukrainas prezidents Petro Porošenko nolēma nepagarināt iepriekš noteikto uguns pārtraukšanu, ko regulāri pārkāpa prokrieviskie kaujinieki. Ukrainas spēki ir atsākuši separātistu pozīciju apšaudi.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!