Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas austrumos kaujinieku pusē karo vairāk nekā simts Vācijas pilsoņu, no kuriem vairumam ir saikne ar Krieviju, vēsta Vācijas laikraksts "Welt am Sonntag".

Kā laikrakstam atklāja avoti drošības dienestos, vairums Donbasā karojošo Vācijas pilsoņu ir etniskie vācieši no Krievijas, kurus Berlīne repatriēja pēc Otrā pasaules kara. Tāpat daudzi no brīvprātīgajiem iepriekš ir dienējuši Vācijas armijā.

Vācijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka vērsīsies pret brīvprātīgajiem karotājiem, lai atturētu potenciālos kaujiniekus no došanās uz Ukrainu.

Ukrainas vēstnieks Berlīnē Andrijs Meļņiks laikrakstam pavēstīja, ka viņš vērsies pie Vācijas Iekšlietu un Ārlietu ministrijas ar aicinājumu apturēt kaujinieku plūsmu uz Ukrainas austrumdaļu.

Vācijas amatpersonas meklē iespējas likumos, kā sodīt Ukrainas austrumos karojošos brīvprātīgos, jo pašlaik likumdošana neļauj piemērot viņiem cietumsodu, kā tas notiek ar brīvprātīgajiem, kas dodas karot uz Irāku un Sīriju.

Laikraksts kā piemēru minējis Latvijas likumdošanu, kas paredz sodu par dalību ārvalstu militārā formācijā, kā arī pieļauj iespēju atņemt pilsonību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!