Foto: AP/Scanpix

Viens Ukrainas karavīrs nogalināts, bet 21 ievainots separātistu uzbrukumos Donbasā aizvadītās diennakts laikā, atsaucoties uz Ukrainas armijas paziņojumu svētdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Abas konfliktā iesaistītās puses viena otru vaino uzbrukumu pastiprināšanā un šī gada februārī Minskā noslēgtās pamiera vienošanās pārkāpšanā.

"Pēdējo 24 stundu laikā pieaudzis to gadījumu skaits, kad kaujinieku grupējumi pārkāpuši pamiera vienošanos," pavēstījis Ukrainas armijas pārstāvis Oleksandrs Motuzjaņks, piebilstot, ka apšaudē Avdijivkā ievainoti divi civiliedzīvotāji.

Viņš arī norādījis, ka visintensīvāk uzbrukumus kaujinieki turpina Horlivkā, Doņeckas lidostā un Marjinkas pilsētā.

Savukārt separātistu komandieris Eduards Basurins paziņojis, ka nemiernieki pēdējo 24 stundu laikā fiksējuši 185 gadījumus, kad Ukrainas armija pārkāpusi pamiera vienošanos. Viņš apgalvo, ka šauts no tankiem un ieročiem, ko izmantot aizliedz Minskas vienošanās.

Basurins norādījis, ka apšaudēs ievainoti trīs separātisti un viena civiliedzīvotāja.

Otrdien Eiropas Drošības un sadarbības padome paziņoja, ka neviena no abām iesaistītajām pusēm nav pilnībā atvilkusi smagos ieročus no konflikta teritorijas, kā to paredzēja Minskas vienošanās.

Jau ziņots, ka sestdien Ukrainas armija informēja, ka kaujās krituši seši, bet ievainoti 14 armijas karavīri.

2014. gada pavasarī Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Pēc tam Ukrainas spēki iesaistījās bruņotā konfliktā ar Krievijas atbalstītajiem separātistiem Ukrainas austrumos. Krievija gan noliedz savu saistību ar Ukrainas konfliktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!