Foto: Arhīva foto

Kijevā 13 gadu cietumsods piespriests Brazīlijas pilsonim (attēlā), kurš Ukrainas austrumos karojis prokremlisko kaujinieku rindās, vēsta "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL).

Brazīlietis atzīts par vainīgu "teroristu organizācijas" izveidošanā un algotņu vervēšanā, teikts tiesas paziņojumā. Jāatzīmē, ka Ukrainā notiekošo konfliktu valdība oficiāli sauc par pretterorisma operāciju (ATO) un kaujiniekus – par teroristiem.

Foto: Publicitātes attēli

25. janvārī izplatītajā paziņojumā nav atklāta notiesātā brazīlieša identitāte un laiks, kad tas noticis. Taču Ukrainas mediji, tostarp tie, kas darbojas prokremlisko kaujinieku kontrolētajā Ukrainas teritorijas daļā, identificē viņu kā 32 gadus veco Rafaelu Lusvargi.

Kādā "Facebook" lapā izvērsta kampaņa viņa atbrīvošanai.

Foto: Arhīva foto

Lusvargi 2016. gada oktobrī arestēts Borisopiļas lidostā Kijevā. Viņš separātistu rindās karojis laika posmā no 2014. gada septembra līdz 2015. gada maijam, piedaloties arī kaujās par Doņeckas lidostu un Debaļcevi.

Notiesātais darbojies kā instruktors, izlūks, kā arī nodarbojies ar ārzemju karotāju rekrutēšanu, teikts prokuratūras sniegtajā informācijā.

Lusvargi, domājams, ir pirmais saistībā ar karu notiesātais ārzemnieks Ukrainā. Kopš 2014. gada pavasara notiekošais konflikts ir prasījis vairāk nekā 9750 dzīvību.

Zināms, ka Ukrainas konfliktā ir piedalījušies kaujinieki no dažādām valstīm. Krievijas medijos Lusvargi ir stāstījis, ka cīnās ne tikai par "Jaunkrieviju", bet arī par "multipolāru pasauli".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!