Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko aicinājis Ukrainas Nacionālo drošības un aizsardzības padomi apsvērt iespēju uz Donbasu aicināt ANO miera uzturētājus, un padome atbalstījusi šo iniciatīvu, trešdien vēsta ārvalstu mediji.

Kā ziņo laikraksts "Ukrainskaja Pravda", Porošenko izteicis aicinājumu padomei: "Apsvērt ANO miera uzturēšanas misijas uzaicināšanu uz Ukrainu, kas darbosies saskaņā ar ANO Drošības padomes mandātu. Mums labākais formāts - Eiropas Savienības (ES) policijas misija."

Padome lēmusi, ka vērsīsies pie ANO un ES ar lūgumu izvietot Ukrainas teritorijā miera uzturēšanas misiju. "Tika izskatīts jautājums un pieņemts lēmums vērsties pie ANO un ES saistībā ar miera un drošības misijas izvietošanu Ukrainā," pavēstījas Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes pārstāvis Aleksandrs Turčinovs.

"Mēs esam pārliecināti, ka šis būs visoptimālākais un visefektīvākais risinājums situācijā, kad netiek turēti solījumi par mieru," teicis Ukrainas prezidents.

Savukārt separātisti trešdien paziņojuši, ka nav gatavi uguns pārtraukšanas režīmam Ukrainas austrumos, atsaucoties uz Eiropas Drošības un sadarbības padomes (EDSO) speciālās misijas Ukrainā pārstāvju paziņojumu informē ziņu aģentūra UNIAN.

Otrdien ANO Drošības padome vienbalsīgi pieņēma Krievijas izstrādāto rezolūciju par situāciju Ukrainā un aicinājusi visas Ukrainas konfliktā iesaistītās puses pārtraukt cīņas un izpildīt pamiera vienošanos.

Vēstīts, ka trešdien no Debaļceves, kur pēdējo dienu laikā par spīti pamieram notikušas smagas kaujas, sākusies plānveida Ukrainas karavīru izvešana.

Līdz trešdienas pulksten 17.00 no pilsētu atstājuši 2459 Ukrainas karavīri, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

Pēdējo dienu laikā kaujās gājuši bojā 22, bet ievainoti vairāk nekā 150 Ukrainas armijas karavīri. Vairāk nekā 100 ievainoto nogādāti slimnīcā Artemivskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!