Foto: Reuters/Scanpix

Ukraina starptautiskajās tiesās pieprasīs, lai Krievija kompensē Krimā zaudētos Ukrainas militāros īpašumus, trešdien paziņoja Ukrainas aizsardzības ministra vietnieks Leonīds Poļakovs.

Kopš pirmdienas jūras kājnieku bataljons, kurš līdz šim bija bāzēts Feodosijā, Krimā, tagad atrodas Kijevā prezidenta pulka bāzē.

Karavīri patlaban iziet reabilitāciju. Tie ir 130 cilvēki, komandieris un viņa vietnieks atrodas gūstā, bet pārējie, atrodoties Krimas teritorijā, pieņems lēmumu par to, atvaļināties vai nē. No bāzes Perevaļnajā ir aizgājusi izpletņlēcēju desantnieku rota 80 cilvēku sastāvā.

Patlaban notiek starpvalstu sarunas par pārējo karavīru aiziešanas kārtību, piebilda Poļakovs.

"Kas attiecas uz to - vai ar tehniku un vai ar bruņojumu -, vienīgais, ko es varu pateikt, - notiek sarunas. (..) Ja kādu daļu mēs varēsim izvest - labi, ja ne, mēs piestādīsim rēķinus, ievērojot vajadzīgās procedūras, starptautiskajās tiesās, kā par citiem īpašumiem, tā arī par militāro, valsts. Mēs pieprasīsim kompensācijas," sacīja ministra vietnieks.
Jau vēstīts, ka Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Piektdien Krievijas parlaments ratificēja "līgumu" par Krimas aneksiju, un Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Starptautiskā sabiedrība ir asi nosodījusi Maskavas rīcību un atteikusies atzīt Krimas aneksiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!