Foto: AFP/Scanpix

Reaģējot uz Ukrainas pagaidu prezidenta Aleksandra Turčinova un premjerministra Arsenija Jaceņuka paziņojumiem saistībā ar notikumiem Doņeckā, Harkovā un Luhanskā, Krievijas Ārlietu ministrija savā mājaslapā pirmdien publicējusi paziņojumu, kurā kārtējo reizi mudina Ukrainu pārveidot federācijā.

Vienlaikus Krievijas ārlietu resors apgalvo, ka ukraiņiem jābeidz visās savās nelaimēs vainot Krieviju, kura, izmantojot iekšpolitisko krīzi, kas sākās pēc prezidenta Viktora Janukoviča gāšanas šā gada februārī, ir anektējusi Krimas pussalu.

"Ja politiskie spēki, kuri sevi dēvē par Ukrainas varu, turpinās bezatbildīgu attieksmi pret valsts un pašu tautas likteni, Ukraina neizbēgami saskarsies ar arvien jaunām grūtībām un krīzēm. Pietiek vainot Krieviju visās Ukrainas šīs dienas nelaimēs. Ukrainas tauta vēlas dzirdēt no Kijevas izsmeļošu atbildi uz visiem jautājumiem," pausts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Vienlaikus gan tajā norādīts, ka Krievijas Ārlietu ministrija "uzmanīgi vēro" Ukrainas austrumu un dienvidu reģionos, pirmkārt Doņeckas, Luganskas un Harkovas apgabalos notiekošo, kā arī uzsvērts, ka Ukrainai jāveic konstitucionālā reforma, lai federācijas izveides ceļā "nodrošinātu visu valsts reģionu intereses, saglabātu tās statusu ārpus jebkādiem blokiem, nostiprinātu krievu valodas īpašo statusu". 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!