Krievija ir izvietojusi ap 50 tūkstošiem karavīru pie robežas ar Ukrainu "ar mērķi izdarīt spiedienu", otrdien paziņoja Ukrainas bruņoto spēku Ģenerālštāba pārstāvis Vladislavs Selezņevs.

"Cik mums ir zināms, uz valstu robežas starp Ukrainu un Krieviju atrodas ap 50 tūkstošiem Krievijas karavīru. Tādā veidā Krievija mēģina izdarīt spiedienu uz Ukrainas pusi, kas ir ieņēmusi principiāli stingru pozīciju sarunās Minskā," Selezņevs otrdien Kijevā sacīja žurnālistiem.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Ukrainas valdības spēku kontrolētās Mariupoles piepilsētas Sartanas apšaudīšana pirmdienas naktī ir vēl viens apstiprinājums tam, ka pretinieks "neizvairās no nekādiem variantiem, lai tikai maksimāli saasinātu situāciju" Ukrainas austrumos, kur prokrieviskie separātisti cīnās pret Ukrainas valdības spēkiem.

Krievijas militārā vadība vairākkārt ir noraidījusi Ukrainas apgalvojumus par karavīru koncentrēšanu Ukrainas robežas tuvumā, atsaucoties uz starptautisko novērotāju, kas veic pārbaudes Krievijas un Ukrainas pierobežas rajonos, datiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!