Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānija patur tiesības apbruņot Ukrainu un neļaus Ukrainas armijai sabrukt, otrdien parlamentā paziņojis Lielbritānijas ārlietu ministrs Filips Hamonds.

Viņš norādīja, ka ieroču piegādes Ukrainai ir katras NATO dalībvalsts pašas lēmums, un Lielbritānija to neplāno darīt, bet patur sev šādas tiesības.

Hamonds paziņoja, ka NATO sabiedrotie ir vienisprātis, ka, lai gan šim konfliktam nav militāra risinājuma, Ukrainas armijas sabrukumu nedrīkst pieļaut.

Vācijas kanclere Angela Merkele, Francijas prezidents Fransuā Olands, Ukrainas prezidents Petro Porošenko un Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien gatavojas tikties Minskā, lai apspriestu iespējas noregulēt konfliktu Ukrainā.

ASV prezidents Baraks Obama pirmdien paziņoja, ka atturēsies no lēmuma pieņemšanas jautājumā par ieroču nosūtīšanu Ukrainai, lai dotu iespēju Vācijas un Francijas līderiem.

Hamonds norādīja, ka Krievija iesūtījusi Austrumukrainā simtiem karavīru un simtiem smago ieroču, bez kā nesenā situācijas saasināšanās Donbasā nebūtu bijusi iespējama.

Maskava spītīgi noliedz, ka tā iesūtītu Ukrainā savus karavīrus un ieročus, kaut gan tam gūti daudzi pierādījumi un Rietumos par to neviens vairs nešaubās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!