Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas austrumos niknās kaujās otrdien nogalināti vismaz 200 Krievijas karavīri un kaujinieki, ziņo Ukrainas pretterorisma operācijas centrs.

Otrdien būtiski pastiprinājās kaujinieku un Krievijas karavīru aktivitāte, daudzviet masveidā apšaudot Ukrainas armijas pozīcijas.

Pēcpusdienā kaujinieku raidīta raķete netālu no Doņeckas trāpīja satiksmes autobusā pie Ukrainas armijas kontrolposteņa. Sprādzienā bojā gāja 12 civiliedzīvotāji un vēl 12 ievainoti.

Otrdien kaujinieki arī intensīvi apšaudīja Doņeckas lidostas termināli, kurā atrodas Ukrainas bruņoto spēku vienība. Artilērijas apšaudes laikā otrdien sagruvis Doņeckas termināļa dispečeru tornis.

Gan torni, gan lidostas termināli promaskaviskie kaujinieki apšauda kopš pirmdienas, lietā liekot granātmetējus, mīnmetējus, artilēriju un tankus.

Lidostas terminālī bāzētie Ukrainas karavīri ar artilērijas atbalstu atsituši apjomīgo uzbrukumu termināļa ēkai, un pēc tam nakts pagājusi mierīga.

Kaujinieki un Ukrainas teritorijā iesūtītie Krievijas karavīri otrdien arī pirmo reizi izmantojuši smago mīnmetēju sistēmu "Buratino", kas atrodas tikai Krievijas, Azerbaidžānas, Kazahstānas un Irākas armijas bruņojumā.

Pēc Ukrainas bruņoto spēku datiem, otrdien apšaudēs ievainoti vairāk nekā 20 ukraiņu karavīri, kā arī iznīcinātas vairākas bruņutehnikas vienības.

Kritušo skaits pretinieka pusē ir grūti nosakāms, bet pēc Ukrainas pretterorisma operācijas centra aplēsēm otrdien krituši līdz 250 kaujinieki un Krievijas karavīri.

Ukrainas armija arī sagūstījusi divus kaujinieku rindās karojošus čečenus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!