Foto: Publicitātes foto
Austrumukrainā prokrievisko propagandas centru lomu teroristu vadībā pildot pareizticīgā baznīca un masu mediji, iepriekš publiski norādījis Ukrainas Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitrijs Timčuks. Papildus minētajam, kā uzskata viens no zināmākajiem Austrumeiropas politikas pētniekiem ASV Deivids Sterns, 2014.gada viens no būtiskākajiem informatīvā kara ieročiem ir arī sociālie mediji.

Sterns publikācijā portālam "National Geographic" raksta par arvien lielāko sociālo mediju lomu, manipulējot ar cilvēku prātiem. "140 zīmēs ir iespējams iekļaut ārkārtīgi nepilnīgu un maldīgu informāciju," norādījis Sterns.

Viņš pieļauj, ka šāda sociālo mediju propagandas tendence šobrīd ir arkārtīgi viegli pamanāma Ukrainas konfliktā.

Portāls "Delfi" novēroja, ka pēdējās dienās, izmantojot mirkļabriku #SaveDonbassPeople, globālajā tīmeklī atrodamas teju neskaitāmas fotogrāfijas, kurās redzams kā bērni un veci cilvēki lūdz palīdzību un aizsardzību pret nežēlīgo Ukrainas armiju. Sociālajā tīklā "Twitter" mirkļabirka pieminēta simtiem reižu krievu, angļu un ukraiņu valodā, cenšoties demonizēt Ukrainas armiju.

Īpaši lielu popularitāti šī "Twitter" mirkļabirka ieguva neilgi pēc Doņeckas lidostas operācijas, kuras laikā medijos tika izplatītas fotogrāfijas ar kaujās mirušajiem prokrieviski noskaņotajiem nemierniekiem.











Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!