Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas rietumos esošās Černovcu pilsētas padome ir aizliegusi uzņēmumos, iestādēs un reklāmu stendos izmantot izkārtnes ar vārdu "Krievija", vēsta ziņu portāls lenta.ru.

"Aizliegt Černovcos izkārtņu izmantošanu (kas apzīmē uzņēmuma vai iestādes darbības veidu vai nosaukumu), kurās tiek lietots vārds vai vārdu savienojums "Krievija"," teikts lēmumā, kuru pieņēmuši pilsētas padomes deputāti.

Ar šo lēmumu arī aizliegts izmantot reklāmas paziņojumus, dēļus un tāfeles no jebkura materiāla jebkurā vietā, ja tajos tiek lietots vārds vai vārdu savienojums "Krievija". Izkārtnes, kurās ir vārds "Krievija", šajā pilsētā vajadzēs demontēt.

Dokumentā teikts, ka ar šo lēmumu tiek ņemts vērā "sabiedrības pieprasījums, daudzu sabiedrisko organizāciju iesniegumi, daudzi Černovcu iedzīvotāju iesniegumi".

Analoģisks lēmums martā tika pieņemts Aizkarpatu apgabalā. Kura vadītājs Genadijs Moskaļs pieprasīja aizvākt no Krievijas Krājbankas ("Sberbank Rossiji") izkārtnēm vārdu "Krievija".

Ukrainā tiek nojaukti padomju laika darbinieku pieminekļi un tiek pārdēvētas apdzīvotās vietas un ielas, izpildot likumu par dekomunizāciju. Ukrainas prezidents Petro Porošenko 2015. gada 15. maijā parakstīja likumu "Par komunistu un nacionālsociālistu (nacistu) totalitāro režīmu nosodīšanu Ukrainā un par to simbolikas propagandas aizliegumu". Ar šo likumu valstī tika aizliegti padomju un nacistu simboli, tostarp ģeogrāfiskos nosaukumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!